Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΓΑΜΗΛΙΟ ΑΓΧΟΣ?


Λογικό είναι, κυρίως όσο πλησιάζει η μέρα του γάμου, να υπάρχει το ανάλογο στρες για το αν θα πάνε όλα καλά, αν θα προλάβουμε να τα ετοιμάσουμε όλα στην ώρα τους κλπ κλπ. Απόλυτα φυσιολογικό υπάρχει και ορολογία για αυτό «premarital stress»!
Κακά τα ψέματα, όλα σχεδόν περνούν από τα χέρια του ζευγαριού (και κυρίως της νύφης), που τρέχει κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή! Η περίοδος των προετοιμασιών όσο ωραία ξεκινάει, στην πορεία μπορεί να αγχώσει και να κουράσει..


Το άγχος όσο είναι λίγο και παραγωγικό, καλά είναι. Εάν ξεφύγει όμως από τα όρια και επειδή θέλουμε να είμαστε νύφες άνετες, γελαστές και ξε-αγχωμένες, και να μην έχουμε ξεμαλλιαστεί με τον μέλλοντα σύζυγο μέχρι το γάμο, μερικές συμβουλές για να μην μας καταβάλλει!

-          Ακόμα και εάν δεν έχετε φτιάξει ποτέ στη ζωή σας λίστα, τώρα ήρθε η ώρα να οργανωθείτε! Υπάρχουν πολλά χρονοδιαγράμματα και on line organizers, που βάζουν σε μία σειρά το τι πρέπει να γίνει και πότε (Δείτε εδώ!)

-          Εάν υπάρχουν κάποιοι στον κύκλο σας που σας αγχώνουν – κρατήστε τους μακριά! ΄Η ακόμα καλύτερα αναθέστε τους να κάνουν κάτι ώστε να μένουν απασχολημένοι και να μην σας απασχολούν/αγχώνουν!

-          Μία μέρα/ ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο καλύτερα, μην σκεφτείτε καθόλου το γάμο και μην τον αναφέρετε καθόλου. Πάτε για μπάνιο, για καφέ, για οπουδήποτε, αλλά μην μπείτε internet και αποφύγετε ανθοπωλεία, κτήματα, μπομπονιέρες κλπ κλπ

-          Πάρτε τις φίλες σας και πάτε για ένα σπα, ένα μασάζ! 

-          Μιλήστε ξανά με τους επαγγελματίες που θα συνεργαστείτε (χώρο δεξίωσης, φωτογράφο, dj, ανθοπώλη κλπ), δείτε ξανά δουλειά τους και επιβεβαιώστε για μια ακόμη φορά αυτά που έχετε επιλέξει. Μην τους ντρέπεστε! Εκτός του ότι είναι το επάγγελμά τους, είμαι σίγουρη ότι έχουν συνηθήσει να τους παίρνουν οι νύφες τηλέφωνο για επιβεβαίωση! 

-          Ζητήστε βοήθεια από τους δικούς σας και κατανέμετε ρόλους σε συγγενείς, φίλους κλπ.. Ποιος θα είναι για τα δώρα, για το ρύζι, για τη μεταφορά σας... Ένα ένα να φεύγουν από πάνω σας!

-          Να έχετε στο βάθος του μυαλού σας ότι ακόμα και αν κάτι αναπάντεχο συμβεί, δεν πειράζει! Θα το αντιμετωπίσετε με χιούμορ και γέλιο!

-          Την ημέρα του γάμου μην ξεχάσετε να χαλαρώσετε και να φάτε καλό πρωινό!

Βαθιά ανάσα λοιπόν, και θετική ενέργεια ότι όλα θα πάνε σούπερ! 

Τώρα εάν υπάρχει και το άγχος για το γάμο σαν θεσμό εν γένει και υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.... θα το δούμε σε επόμενο άρθρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...