Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΤΕ!


Ξεκινάμε με μία βασική θεωρία λοιπόν! Πρώτα θέτουμε ένα όριο χρημάτων, τον προϋπολογισμό του γάμου, που είμαστε σε θέση να έχουμε μαζέψει ώστε να καλυφθούν τα έξοδά του και βάσει του ορίου αυτού, κάνουμε τις επιλογές μας. Όχι το αντίστροφο! Ο γάμος μας θα είναι ωραίος, είτε γίνει στο παλάτι του βασιλιά είτε στον κήπο του σπιτιού μας. Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να επωμισθούμε τα έξοδά του!

Στη συνέχεια, βάλτε προτεραιότητες! Ετοιμάστε μία λίστα με τα πιο σημαντικά πράγματα που θέλετε για το γάμο σας. Έτσι θα αποφασίσετε πού θα ξοδέψετε τα χρήματα και πώς θα γίνει η κατανομή τους .. Εάν γίνεται να το αποφύγετε πάντως, μην δανειστείτε χρήματα (δάνειο κλπ)!!!
Μια σκέψη είναι να γίνει ο γάμος άλλη μέρα εκτός Σαββάτου. Οι τιμές την Παρασκευή και την Κυριακή είναι χαμηλότερες! Επίσης, συνήθως τον χειμώνα είναι καλύτερες οι τιμές, σε σχέση με το καλοκαίρι καθώς θεωρείται off-season για γάμους! Επίσης, μια λύση είναι να γίνει ο γάμος  σε ένα χωριό ή μια μικρή πόλη (ειδικά εάν έχετε και καταγωγή από εκεί) αντί σε μια μεγάλη πόλη (όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη), καθώς οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές.

Άλλη λύση είναι οι περικοπές στη λίστα των καλεσμένων. Δύσκολο αλλά μερικές φορές απαραίτητο.. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα όνομα, αυξάνεται ο προϋπολογισμός. Αν δεν έχετε μιλήσει με κάποιον για χρόνια, δεν θα παρεξηγηθεί αν δεν τον καλέσετε. Επίσης, όσο απαραίτητες και αν είναι οι δημόσιες σχέσεις στο χώρο εργασίας, πιστεύω ότι θα υπάρχει κατανόηση και από τους συναδέλφους εάν  δεν προσκληθούν όλοι (εξαιρείται το αφεντικό, που πρέπει να λάβει προσκλητήριο).
Ο ανθοστολισμός είναι πολύ όμορφος, αλλά μπορεί αντί για λουλούδια, να μπούνε μερικές γυάλες, κεριά, γάζες, φαναράκια (που είναι και ρομαντικά), μπαλόνια κλπ, κάτι πολύ απλό και να γλυτώσουμε πολλά χρήματα. Ειδικά, στο εσωτερικό της εκκλησίας, προσωπικά ούτε που έχω παρατηρήσει ποτέ τον στολισμό στους γάμους...  Επίσης, αν έχετε φρέσκα λουλούδια, επιλέξτε τα εποχιακά,ώστε να είναι πιο οικονομικά!

Οργανωθείτε με φίλες και φίλους (και σε στυλ πάρτυ, με κοκτέιλς και μουσικούλα) και φτιάξτε μόνες σας πολλά πράγματα, από μπομπονιέρες, μέχρι δωράκια, μέχρι διακόσμηση!
Ακόμα και cupcakes μπορείτε να οργανωθείτε και να φτιάξετε μόνες με τις φίλες σας!
Επίσης, μπορεί να σας δανείσει κάποιος φίλος το αυτοκίνητό που θα σας πάει στην εκκλησία, ώστε να μην χρειαστεί να νοικιάσετε!

Ebay και ηλεκτρονικά καταστήματα... ΣΩΤΗΡΙΟ!!.. Από toppers μέχρι δωράκια, μέχρι μπαλόνια, βέλο, όλα από εκεί, σε πολύ καλές τιμές, αρκεί να τα παραγγείλουμε εγκαίρως!

Έρευνα αγοράς, είναι must! Ώστε να δούμε τι παίζει από τιμές και τι παζάρι μας παίρνει να κάνουμε! Επίσης, αν γίνεται τηλεφωνική επικοινωνία ή και επιτόπια έρευνα για έναν χώρο δεξίωσης, λουλούδια κλπ, ζητήστε να μιλήσετε με τον υπεύθυνο καθώς εκείνος θα μπορεί να κάνει την καλύτερη προσφορά. 

Ρωτήστε για ενδεχόμενες προσφορές ή παζαρέψτε την τιμή! Από τα λουλούδια, μέχρι το νυφικό! Πιάνει πολλές φορές!

Τέλος, όπως θα έχετε παρατηρήσει, όταν αναφέρετε τη λέξη γάμος και νυφικό, η τιμή πολλαπλασιάζεται.. Δοκιμάστε παπούτσια, που δεν είναι από νυφική σειρά, ή βρείτε λουλούδια και διακόσμηση για τα τραπέζια από ikea, praktiker, jumbo κλπ., σε καλύτερες τιμές. Επίσης, αντί να έρθει η κομμώτρια/ μακιγιέζ στο σπίτι, μπορείτε να πάτε εσείς στο κομμωτήριο και να ζητήσετε να γίνει καλύτερη τιμή.
Σε επόμενο άρθρο, θα επανέλθουμε και με άλλες ιδέες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...