Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΟΥΦΕΤΑ!!




Μπομπονιέρες λοιπόν!! Η ποικιλία είναι τεράστια.. Τούλια, κουτάκια, πουγγιά, φάκελοι, κρεμαστές .. και δε συμμαζεύεται! Συνήθως ταιριάζει με το γενικό στυλ του γάμου, αλλά και κάτι διαφορετικό να είναι, δε νομίζω ότι πειράζει!!
Είναι συνήθως αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου, μοιράζεται αμέσως μετά το μυστήριο ή εναλλακτικά, εχουν τοποθετηθεί ήδη πάνω στα τραπέζια όταν οι καλεσμένοι προσέρχονται στο χώρο της δεξίωσης. 

 Περιέχει κουφέτα (σε μονό αριθμό όπως λέει και η παράδοση), για όλα τα γούστα αφού πλέον όλοι τις ανοίγουν να τις φάνε ξέρωντας ότι μπορεί να είναι κουφέτα με γεύσεις και όχι τα παραδοσιακά αμυγδάλου (εμένα και αυτά μου άρεσαν τρελά πάντως, αλλά έχω καιρό να τα δω σε γάμο)..
Εάν σας ενδιαφέρει η ιστορία της μπομπονιέρας και πώς έχει επικρατήσει να μοιράζεται στους γάμους δείτε εδώ αλλά και εδώ!

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΟΜΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ!
www.speedycreativa.com/search/label/bomboniere (αν και στα ιταλικά!)
στο Matrimonio
και στη συνταγή της γιαγιάς με πρωτότυπη συνοδεία!!

DO IT YOURSELF
Οδηγίες για do it yourself μπομπονιέρες βρήκαμε στο  bombonieres.com, και εδώ!! Επίσης, στο weddingtales!!

ΚΟΥΦΕΤΑ
Για κουφέτα πάντως τα πιο διάσημα είναι του Χατζηγιαννάκη αλλά με ταχείς ρυθμούς ανερχόμενα είναι κάτι τεράστια ιταλικά σε διάφορες γεύσεις που δεν μπορείς να φας μόνο ένα. Τέτοια έχουμε δει σε μία βιοτεχνία με μπομπονιέρες στην Αθήνα (Αγγελική Βούρλου στο Περιστέρι) και στα Άνω Πατήσια (www.stigmes-xaras.gr). Σκέτα τα βρήκαμε στη relkon (www.relkon.gr/ ) και στο www.veryniceday.gr.

Και μερικές  φωτογραφίες από μπομπονιέρες κλασικές και μη!!







 


Από magicstories!









Οικολογικές:








TIPS!!!
-          Μην ξεχάσετε να ορίσετε εγκαίρως κάποιον (κοπέλα συνήθως) που θα είναι στο πόστο την συγκεκριμένη ώρα και θα μοιράσει τις μπομπονιέρες, ώστε να πάρουν όλοι οι καλεσμένοι!!
-          Επίσης, φρονίστε να προμηθευτείτε και μερικά κουφέτα extra για το σπίτι, το δίσκο με τα στέφανα και ενδεχομένως το τραπέζι ευχών!!





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...