Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΑΜΟΥ! - (PART 1)


Και τι σημαίνει αυτό? Ό,τι κάνουμε μία επιλογή που ξεφεύγει από τις περισσότερες. Οι χώροι που παρέχονται για τη δεξίωση γάμου είναι συνήθως οι αίθουσες, τα ξενοδοχεία, τα κτήματα. Οι χώροι είναι όμορφοι, με ωραία διακόσμηση, ωστόσο υπάρχουν ζευγάρια που θέλουν να γιορτάσουν εκείνη την ημέρα σε κάποια άλλη τοποθεσία που ενδεχομένως τους εκφράζει περισσότερο.
Οι εναλλακτικές είναι αρκετές και το αποτέλεσμα θα εντυπωθεί στη μνήμη όλων καθώς θα είναι κάτι ξεχωριστό. Αυτό που χρειάζεται από εσάς σε τέτοιες περιπτώσεις, θα είναι απλά να ψάξετε λίγο παραπάνω καθώς δεν θα τα βρείτε «έτοιμα» όπως στους χώρους που είναι αποκλειστικά για γάμους.
Οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε εάν διαλέξουμε κάτι άλλο είναι να ελέγξουμε εάν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές (πάρκινγκ, τουαλέτες κλπ) και εάν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους καλεσμένους μας. Επίσης, εάν υπάρχει η δυνατότητα για catering, μουσική και φυσικά τι γίνεται σε περίπτωση που ο καιρός μας τα κάνει... μούσκεμα (εάν έχει επιλεγεί εξωτερικός χώρος). Θεωρώ όμως ότι πλέον υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν σε όλες τις ανωτέρω δυσκολίες που μπορεί να ανακύψουν (με τέντες, τραπέζια, διακόσμηση κλπ).
Ας ρίξουμε μια ματιά στις εναλλακτικές αυτές:

A. Γάμος στην παραλία ή σε Beach Bar.
Εάν βρίσκεστε σε πόλη με θάλασσα και κυρίως αν οι καλεσμένοι σας είναι κυρίως νεαρόκοσμος, αυτός ο γάμος είναι μια πολύ καλή επιλογή. Το φαγητό μπορεί να είναι fingerfood εκτός εάν υπάρχει η υποδομή για τραπέζια και τότε θα εξυπηρετηθούν όλοι μικροί μεγάλοι! Σε Αθήνα και Χαλκιδική υπάρχουν πολλά μέρη που μπορεί κανείς να κάνει το γάμο στην παραλία.
Ιδέες για το στυλ :
beach wedding inspiration boards (εικόνες στο google). Επίσης:









B. Γάμος στο δάσος




Γ. Γάμος στο σπίτι/ κήπο (Garden Party
Εδώ θέλει λίγο προσοχή με το πάρκινγκ και με τους γείτονες (ειδικά αν δεν είναι καλεσμένοι!)





 


Δ. Γάμος στο εξωτερικό
 Παίρνουμε τον καλό μας, γονείς και φίλους και όποιον μπορεί και πάμε σε έναν εξωτικό ή μη προορισμό και γίνεται γάμος όπως στις ταινίες! Προσοχή στη γραφειοκρατια μόνο!!
Μερικές προτάσεις:


Ε. Άλλες προτάσεις δεξίωσης χώροι όπως αμπελώνες, κάστρα









ΣΤ. Γάμος σε ιστιοπλοϊκό/ σκάφος








 Σε επόμενο άρθρο θα επανέλθουμε με το "γάμο σε νησί" καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια προτιμούν να κάνουν το γάμο τους σε ένα νησί (Σαντορίνη, Σίφνος, Σπέτσες, Αίγινα κλπ.).αλλά και με το "γάμο στο χωριό", (όπου σίγουρα θα χαρούν γονείς και σόι κλπ) και πώς θα τον φέρουμε στα μέτρα μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...